Начало / Новини / Календар / Научно-практическа конференция „Децата и медиите“

Аула, Ректорат

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ и Държавната агенция за закрила на детето организират Научно-практическа конференция „Децата и медиите“. Събитието, което ще се състои на 8 и 9 ноември 2017 г. в Ректората на Софийския университет, съпътства XVII-ия Международен семинар за правата на детето на евроазиатския съюз „Азия-Европа“

Целта на научно-практическата конференция в Софийския университет е да събере представители на научната общност, неправителствения сектор, политици и професионалисти, работещи в областите педагогика, образование, право, психология, журналистика, комуникации и високи технологии, които заедно да идентифицират проблеми и да предложат решения, свързани с прилагането на съвременните информационни и комуникационни технологии в образованието, безопасното използване на медиите и интернет от страна на децата, както и с етичното им представяне в публичното пространство.

По покана на г-жа Офелия Кънева в конференцията „Децата и медиите“ ще се включат и молдовският детски омбудсман г-жа Майа Бънъреску, изпълнителният директор на фондация “Азия-Европа” посланик Карстен Варнеке, председателят на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов, председателят на Съвета за електронни медии София Владимирова и деца от Съвета на децата.

Официалното откриване на конференцията ще се състои в Аулата на Софийския университет в 14.30 часа на 8 ноември 2017 г. На 9 ноември 2017 г. научно-практическата конференция ще продължи в три работни панела, които ще обсъждат педагогическите и етични аспекти, както и ефективната правна защита на децата при съвременната медийна среда.