Начало / Новини / Календар / Научна видеоконференция „Международни музейни четения”

Конферентна зала, Ректорат

Катедра „Библиотекознание, научна информация и културна политика” от няколко години провежда ежегодни научни видеоконференции съвместно с Орловския държавен институт на културата (ОДИК) под общ надслов „Международни музейни четения”. Всяка година темата на традиционната студентска онлайн конференция е различна и се посвещава на актуални проблеми в областта на музеите, библиотеките и архивите. Форумът дава възможност на преподаватели, докторанти и студенти от двете страни да представят своите идеи и научни достижения по актуални теми в областта на съвременното състояние, историята и перспективите на институциите на паметта – библиотеки, музеи и архиви. В него участват студенти и докторанти от българска и руска страна. Докладите се публикуват в електронни и/или печатни сборници.

IХ Международни музейни четения « Съвременни проблеми на музеологията». Тази година темата на международната научна конференция е: "Музеи, библиотеки и архиви – съвременни центрове за информация и изследователска дейност".

Организатори на международната конференция са: Министерство на културата на руската федерация, Федерално държавно бюджетно образователно учреждение за висше образование, „Орловски държавен институт за култура“, Факултет по документни коммуникаци и Катедра по история и музейно дело, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Философски факултет, Катедра „Библиотекознание, научна информация и културна политика“.

Събитието се провежда в рамките на традиционните Майски дни на културата на Софийския университет "Св. Климент Охридски".