Начало / Новини / Календар / Международен панаир и конференция на идеи и иновации

Аула, Ректорат

На 12 и 13 юни 2019 г. в Софийския университет ще се проведе Международен панаир и конференция на идеи и иновации. Официалното откриване на панаира ще бъде на 12 юни от 14.00 часа в Аулата на Алма матер. Преди това, в 13.00 часа, ще започне пресконференция, организирана от Българския икономически форум.

Събитието е заключително по международния проект “i3” – Образование за идеи, изобретения и иновации за предприемачество“, финансиран по програма ИНТЕРРЕГ на ЕС „Балкани – Средиземно море“.

Международният панаир и конференцията са насочени към всички студенти, настоящи и бъдещи предприемачи. В нея ще вземат участие млади предприемачи от Албания, България, Гърция, Кипър и Северна Македония, а фокусът е насочен към теми, сред които начин на живот, околна среда, енергетика, технологии и информационни технологии. В Централното фоайе в Ректората и във фоайето пред Аулата 50 изложители - 10 български и 40 чуждестранни, ще представят своя бизнес и бизнес-идеи.

Участие в конференцията и в пресконференцията ще вземат представители на Българския икономически форум - водещ партньор по проекта, Асоциация "Комитет Италия - България 2013", Университета в Пелопонес (Гърция), Центъра по управление на знания (Северна Македония), Центъра по устойчиво развитие (Албания), Международния институт по управление (Кипър).

Информация за проекта: https://www.biforum.org/project-15.html

Фейсбук страница на събитието: https://www.facebook.com/events/2400955166799527/

ПРОГРАМА