Начало / Новини / Календар / Международен фестивал за християнско изкуство „Ангелогласие“

Аула, Ректорат

На 9 май 2015 г. в 17.00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ ще се състои тържественото откриване на Международния фестивал за християнско изкуство „Ангелогласие“ и концерт „Диалози“ на френския ансамбъл „Органум“ с диригент Марсел Перез и хор „Ин Сакрис“ с диригент Боряна Найденова.

Международният фестивал на християнската музика „АНГЕЛОГЛАСИЕ“, който се организира по инициатива на Фондация „Ин Сакрис“ и се провежда под патронажа на вицепрезидента на Републиката г-жа Маргарита Попова, търси мостовете между древните християнски традиции и общението между тях с езика на музиката.

Съорганизатори на събитието са посолството на Република Франция в България, Френският културен институт, смесеният камерен хор „Петър Динев“, София, и храм „Св.св. Кирил и Методий“. Фестивалът се организира и със съдействието на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“.

Програма на фестивала:

08.05., петък

11. 00 – 13. 00 ч. – Уъркшоп по грегорианско пеене и интерпретация на стара християнска музика.

Лектор – Марсел Перез - Франция

Зала 48 на НМА „Проф. П. Владигеров“

14.30 – 16. 00 – Пресконференция с Марсел Перез и организаторите на фестивала

09.05., събота

17. 00 – тържествено откриване на фестивала и концерт „Диалози“ на ансамбъл „Органум“, Франция с дир. Марсел Перез и хор „Ин Сакрис“, България с дир. Боряна Найденова

Зала: Аула на СУ „Св. Кл. Охридски“

10.05., неделя

09.00 – 11.00

Тържествена Св. Литургия с участието на хор „Петър Динев“ при храм „Св. Св. Кирил и Методий“ и певците от ансамбъл „Органум“

Храм „Св. Св. Кирил и Методий“, София