Начало / Новини / Календар / Международен арт-форум "Алтер Его" 2017

Театър "Алма Алтер"

За седма поредна година Университетският театър „Алма Алтер“ организира Международния Арт-Форум "Алтер Его", който ще се проведе от 23 до 27 октомври 2017. Тази година Форумът е посветен на 60-годишнината от създаването на Университетския театър и 130-годишнината на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Целта на Форума е да отвори пространство за среща, обмен на опит и познания на един кръг млади артисти, търсещи други, различни форми на театрално-правене. Те ще имат възможността да се съизмерят и поучат не само с колегите си от страната, но и с чуждестранни такива, чиито търсения са в посоката на алтернативното мислене за театър.

Официалното откриване на международния Арт-Форум ще бъде на 23.10.2017 г. от 20.30 ч. В Театралната зала в Ректората. Той ще продължи до 27.10.2017г. и ще съдържа:

Спектаклов панел

Това ще бъде практическата част на Форума. В нея ще вземат участие творци на театралното изкуство, които имат определен авторски почерк и автентичен, новаторски изказ. Селекционирани са известни трупи и спектакли, предизвикали интерес на някои от най-престижните международни фестивали, в които сме участвали, сред които представители на Италия, Испания, Холандия, Полша, Унгария, Литва.

Дискусионен панел

Опирайки се на своите международни контакти, използвайки международната мрежа, в която присъстваме не само активно, но и успешно, ще поканим изтъкнати творци – драматурзи, режисьори, театрални критици, които ще дискутират както конкретните спектакли, така и техните проекции в основната тема на Форума – „Алтерантивният театър – алтернатива на какво?”

Изложба

Тази година в рамките на Международния Форум ще бъде представена и изложбата ‘‘Алтеракция‘‘ на английския фотограф Терънс Брет, който в продължение на година запечатва на негатива изследователската работа на театър-лаборатория „Алма Алтер“

Уъркшопи

Всички театрални изследователи и практици ще имат възможност да се включат и в двата уъркшопа на колегите от испанската и холандската трупа. В този смисъл програмата завършва цикъла от практически, изследователски, теоретичен и обучителен панел. „Алтер Его 2017“ обединява актьори от различни географски ширини в стремежа да открият живия театър. Да го събудят. Да се случат. И да продължат да се случват. Разделени. Заедно.

Международният Арт-Форум "Алтер Его" се провежда с любезното съдействие и финансова подкрепа на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

plakat-A2-2017_plakat-alter-ego-2017

Програма