Начало / Новини / Календар / „Лицата на науката“ – Проф. Райчо Пожарлиев: Човешкото хранене и философията

Онлайн

В последното издание на “Лицата на науката” за тази година гост е любимият на поколения студенти преподавател проф. Райчо Пожарлиев. Той ще говори по темата, превърнала се в негова визитна картичка – философия на храненето. Очаквайте лекцията му тази събота, 4 декември, от 16.30 ч. онлайн в каналите на Културния център във фейсбук, YouTube и на неговия сайт

Проф. Пожарлиев е философ, дългогодишен преподавател в Софийския университет “Св. Климент Охридски”, Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” и Нов български университет, автор на учебници и учебни по философия за средния курс, на множество студии и статии, както и на книгата „Философия на храненето” – културно-историческо и антропологическо изследване на храната.

“Лицата на науката” е серия от публични видеолекции, в които видни учени от Софийския университет представят работата си за широка аудитория. Поредицата се завръща в началото на новата година – дотогава вижте шестте лекции от есенния сезон и ни последвайте в онлайн каналите ни във “Фейсбук” и YouTube.

ThefacesOfSience_RaychoPojarliev_HD