Начало / Новини / Календар / Кръгла маса на тема „Свободното образование – познато и непознато”

Конферентна зала, Ректорат

На 19 февруари 2016 г. от 15.00 часа в Конферентната зала в Ректората на Софийския университет ще се проведе кръгла маса на тема „Свободното образование – познато и непознато”. Форумът е партньорска инициатива на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Центъра за интердисциплинарни изследвания и иновации в неформалното образование(ЦИИНО) и Националната мрежа на родителите.

По време на събитието доклади ще изнесат Яков Хехт (Израел) – „Ролята на демократичното образование в ученето”; Питер Пидерсен (Дания) – „Образователната свобода и демокрацията”; д-р Румен Петров (България) – „Ролята на свободното образование за общностния живот”; проф. Силвия Николаева (България) – „Неформалното образование: мисия (не)възможна“.

Модератор на форума ще бъде Гаяне Минасян, съосновател на Националната мрежа на родителите, рецензент и преводач на книги в сферата на възпитанието и образованието.

* * *

Яков Хехт е основател на Демократичното училище и Института за демократично образование в Израел, консултант на десетки демократични училища по света, основател на организацията „Градове-училища“, автор на книгата „Демократичното образование”.

Питер Пидерсен е председател на Датската асоциация на свободните училища (с 360 училища-членове) и председател на Управителния съвет на Академията за учители за свободни училища в Дания.

Д-р Румен Петров е психиатър, преподавател в магистърска програма по Клинична социална работа на НБУ. Работи в Българския институт за отношения между хората и Нов български университет, София.

Проф. Силвия Николаева е координатор на магистърската програма „Мениджмънт на услуги и организации за неформално образование” в СУ, ръководител на ЦИИНО, съосновател на българските училища във Вашингтон и Дъблин, автор на книгата „Неформално образование. Философии. Теории. Практики”.