Начало / Новини / Календар / Концерт, посветен на пътя към Истината

Театрална зала, Ректорат

Екипът на Театър-лаборатория „Алма Алтер“ организира концерт-споделяне по пътя към Истината.

Нека заедно почувстваме какво ни свързва истински, в същността. Ще бъде препредставена авторска музика и поезия, вдъхновена от мистичните суфи и всички онези лудо влюбени, изгубени във Възлюбения. Музика, извираща от съкрушеното и танцуващо в екстаза на Любовта сърце, което не познава граници, културни и религиозни различия, а живее единството на световете. Нека се срещнем в Истина!

Братята Реджеп и Емрах са композитори, художници, певци, музиканти и творци в широк спектър. Животът, музиката, поезията, изобразителното им изкуство докосват сърцата и душите със своята истинност, дълбочина, чистота и хармония. Песните им са мощен лъч светлина, от Бога и към Бога. Музиката и картините на Реджеп и Емрах ни припомнят кои сме всъщност, вътре в нас.

Музиката на Петър и Константин извира от най-дълбока древност и среща в себе си песенната традиция на народите отблизо и далеч. В общия си творчески проект двамата свободно се гмуркат в световния фолклор, търсейки пресечните му точки в различни форми. Авторските им песни разцъфват в чистотата, мистиката и свещената поезия на суфите, която ги среща в едно общо музикално пътуване - откровение с Реджеп и Емрах.

ДевиРа са гласове, носещи чистота и сила, присъствие и безвремие, смирение и докосване до най-фините струни чувствителност. Двете сестри Боряна и Йоана преплитат гласове, за да сътворят пъстра шевица от слово и музика, която извира от вътрешното начало. Пеейки, разказват хилядите истории, сливащи се в една нишка на човешкия път към Божието откровение.

1 април от 19.30 в салона на Театър-лаборатория „Алма-Алтер“.

 

Концерт_Пътят към истината