Начало / Новини / Календар / Кинофорум "Моят филм" представя: "Зимна светлина"

Театрална зала, Ректорат

Културният център на Софийския университет представия Кинофорум "Моят филм"– серия прожекции и обсъждания с гост-водещ Васил Прасков.

На 8 юни 2018 г.от 18.30 часа в театралната зала в Ректората ще бъде представен изборът на Емилия Дворянова - филмът "Зимна светлина" (1963, Швеция, реж. Ингмар Бергман).

„Зимна светлина” е вторият филм от „трилогия за вярата” на Бергман. Основната тема на филма е „мълчанието на Бога”, една от основните нишки в протестантското и католическото богословие. Човекът, живеещ в тъмата на богооставеността, и дали въпреки всичко „светлината свети в мака”, са възможни теми за разговор по повод на този филм, чието заглавие често се превежда и като „Причастие”.

Емилия Дворянова

Доц. Емилия Дворянова e българска писателка. Преподава „Творческо писане” в НБУ. Носителка на наградата „13 века България” и награда на Фондация Комунитас за романа „При входа на морето”, както и наградата Христо Г. Данов за романа „Земните градини на Богородица”. Нейни книги са превеждани на френски, английски, унгарски и руски eзик.

ФБ събитие

cinemaforum_50-70