Начало / Новини / Календар / Кариерен ден Trained in GermanY Bulgaria

Аула, Ректорат

Alumniportal Deutschland и Гьоте-институт България организират за седми пореден път в сътрудничество с посолството на Федерална Република Германия в София, Стопанския факултет на Софийския университет “Св. Кл. Охридски” и Катедра “Германистика и скандинавистика” към Факултета по класически и нови филологии кариерен ден Trained in GermanY Bulgaria. Събитието е регистрирано в Европейската седмица на професионалните умения, инициирана от Европейската комисия и слага акцент върху връзката между образование и бизнес.

Форумът ще се проведе на 23 ноември 2017 г. от 14:00 до 18:00 ч. в Аулата на Софийския университет “Св. Кл. Охридски”, бул. Цар Освободител 15, 1504 София.

Форумът е насочен към всички специалисти или студенти, които владеят немски или друг чужд език или са следвали в Германия и търсят нови възможности за професионално развитие. Заповядайте и се запознайте с представители на успешни германски, български и международни компании: A Data Pro, Adecco Bulgaria, Aryxe, Balkaninvest, Concentrix, EVN Bulgaria, Festo Production, HP Enterprise, HRS Bulgaria, Ingram micro, Intrama, It-economics Bulgaria, Kaufland, Lidl, Liebherr-Hausgeräte Marica, Modis IT Outsourcing, Radioactive International Recruitment, Regiocom Bulgarien, SEEBURGER Informatik, Sitel, Sutherland, TeleTech, Telus International, William Hill и др. В Alumniportal Deutschland всички могат да намерят актуалните обяви за работа, подадени от фирмите участници във форума.

Посетителите ще могат:

  • Да осъществят контакт директно с отговорните специалисти за набиране на кадри
  • Да си направят безплатно профилна снимка за кандидатстване за работа от професионален фотограф
  • Между 14 и 16 ч. в каб. 148 А (до аулата) да получат кариерно консултиране и помощ при подготовка на документите за кандидатстване на работа от Kариерния център на СУ “Св. Кл. Охридски” (Физическия факултет)

Гьоте-институт България и Alumniportal Deutschland подпомагат с организирането на кариерните форуми Trained in GermanY създаването на контакти между компании в България и млади професионалисти: висшисти, следвали в Германия, бивши стипендианти на немски организации и всички, изучавали немски език. Идеята на тези форуми е да покажем, че България е перспективно и добро място за кариерно развитие.

За всички, които не биха могли да посетят събитието в София, на 5 декември от 14 до 17 ч. на онлайн платформата Alumniportal Deutschland организираме и виртуален кариерен форум Trained in GermanY, в който могат да се включат специалисти от цяла България и чужбина.

Регистрацията не е задължителна, но желаещите могат да заявят участие във форума директно на страницата на събитието в Alumniportal Deutschland.

Poster-Messe_Bulgarien4-1