Начало / Новини / Календар / "Кариера за нова ERA"

Аула, Централно фоайе, Ректорат

На 18 октомври 2017 г. в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе първото от поредица събития за кариерно развитие.

„Кариера за нова ERA” е част от Кариерните дни, които за първи път тази година се провеждат в Испания, Франция, Полша, Унгария, Чехия, Гърция, Македония и България и са инициатива на Европейската комисия за кариерно развитие на магистри и докторанти.

В България организатор на събитията е Координационен център на EURAXESS към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ съвместно с контактните лица на мрежата в Пловдив, Стара Загора, Русе и Варна. Събитията се провеждат под патронажа на Министерство на образованието и науката в партньорство с Кариерния център към Стопанския факултет на Софийския университет, Британския съвет, Нов български университет, Фондация „Институт за технологии и развитие“, Русенската търговско-индустриална камара, Българската асоциация за управление на хора, Pensoft Publishers и СиБанк.

В рамките на „Кариера за нова ERA” магистрите и докторантите ще:

  • срещнат водещи компании и агенции за човешки ресурси
  • посетят полезни обучителни семинари като всички участвали ще получат Certificate of Attendance
  • научат за европейската мрежа EURAXESS.

Програма

През целия ден ще могат да бъдат посетени информационните щандове на:

  • EURAXESS Портал

Вход към професионална реализация в бизнеса и академията в повече от 40 държави в и извън Европа. Актуални обяви за свободни работни позиции, грантове и стипендии.

  • Фирми и агенции за човешки ресурси

Възможност за среща с компаниите-участници в София, Пловдив, Стара Загора, Варна и Русе

Обучителни семинари:

  • Успешното CV

Кои са различните видове СV и кога какъв тип да използваме? Кои са специфичните изисквания в различните държави? Кое се цени в бизнеса и кое в академичните среди?

  • Лидер? Кой? Аз?

Каква е разликата между лично и организационно лидерство и между организационен мениджмънт и лидерство? Кога един лидер е пълноспектърен?

  • Успешният бизнес днес

Какво прави един бизнес успешен днес? Какви са тенденциите за развитие на успешен бизнес в 21-ви век? Какво означава пълноспектърна организация?

  • Кариера в 21-ви век

Как да разграничаваме значимите от незначимите въпроси в кариерното си развитие? Как да увеличим въздействието и приноса на работата ни? Кои са уменията, необходими днес за осъществяване на въздействие в бизнеса и в научноизследователските институции?

  • Научно кафене

Какво е междусекторна мобилност? Какво предлагат дейностите “Мария Склодовска-Кюри” - един от най-важните инструменти на Европейската комисия за подкрепа на кариерното развитие на учените.

  • Презентация: Да инвестираш в своето професионално развитие за кариерен успех

Презентацията ще представи проучванията на британската организация Vitae относно кариерното развитие на изследователите и кои са уменията и поведението на успешните изследователи.

Местата за участие в семинарите са ограничени, моля регистрирайте се на: https://eracareerday.euraxess.bg/bg/node/16

За допълнителна информация и регистрация за участие в семинарите, посетете: https://eracareerday.euraxess.bg

и

Facebook страница: https://www.facebook.com/KarieraZaNovaEra/

Портала EURAXESS България: www.euraxess.bg

LinkedIn EURAXESS България: euraxess-bulgaria

Twitter EURAXESS България: @EuraxessBG