Начало / Новини / Календар / Изложбата „ХАРТИЯ ОРНАМЕНТИ ФРАГМЕНТИ“

Галерия "Алма Матер", Ректорат

На 4 декември 2023 г. от 18.30 часа в галерия „Алма матер“ ще бъде открита изложбата „ХАРТИЯ ОРНАМЕНТИ ФРАГМЕНТИ“ с автор Красимира Дренска.

Изложбата включва произведения, създадени в периода 2016 – 2023 г. Селекцията е организирана в три основни раздела, съобразно преобладаващата техника, а именно: рециклирана хартия, смесени техники, с живописни и колажни елементи и компютърно генерирана графика. Фокусът в изложбата е хартията, която за авторката е най-подходящата възможност за изразяване на творчески идеи.

Д-р Красимира Дренска е главен асистент по „Декоративни изкуства и комбинаторика“ към катедра „Визуални изкуства“, във Факултета по науки за образованието и изкуствата на СУ „Св. Климент Охридски“. Творческите ѝ изследователските и търсения са свързани с историята и символиката на орнамента, хартиеното изкуство, технологията на изработване на ръчна хартия от рециклирани хартиени продукти. Като художник се изявява в областта на хартиеното изкуство, декоративната живопис и дигитално генерираната графика. Участва в множество международни и национални изложби и има няколко самостоятелни изяви. Нейни работи са притежание на обществени и частни колекции в страната и чужбина. Тя е член на Съюза на българските художници от 2016 г., а от 2021 – и на Сдружение „Изкуство в действие“.

Plakat_izlojba_KD_AlamaMaterGallery (1)