Начало / Новини / Календар / Изложбата FISH LOVE гостува в Биологически факултет на Софийския университет

Биологически факултет, бул. "Драган Цанков" 8

Изложбата FISH LOVE, посветена на борбата срещу неустойчивите риболовни практики, гостува в Биологическия факултет на СУ от 6 декември 2018 до 2 февруари 2019 г. Събитието се организира от Credo Bonum Foundation по идея на д-р. Атанас Грозданов с подкрепата на WWF България.

145

Серията фотографии представя популярни личности от киното, модата, музиката и други сфери на изкуството, които позират без дрехи, в компанията на застрашени морски обитатели. Целта на FISH LOVE е да насочи общественото внимание върху свръх консумацията на определени видове риба и морски дарове и тежките проблеми за океаните, в следствие от унищожителния улов.
Кадри от кампанията FISH LOVE бяха показани за първи път в България тази година в галерия Credo Bonum, а след това изложбата отпътува към Бургас.
Неслучайно датата 6 декември - Никулден е денят, в който обновената изложба FISH LOVE ще бъде показана във фоайето на Биологическия факултет на СУ. Посетителите ще имат възможността да видят непоказвани досега кадри от най-новата фото сесия с участието на Шон Пен.
В деня на откриването специален гост ще бъде и самият Nicholas Röhl, чиято е идеята за FISH LOVE. Освен активист, Никълъс е и собственик на популярния японски ресторант MOSHIMO във Великобритания.
Заповядайте в 18:30ч. на 6 декември (четвъртък - Никулден) във фоайето на Биологически факултет - СУ "Св. Климент Охридски".
Входът е свободен, а изложбата може да бъде видяна до 2 февруари 2019 г