Начало / Новини / Календар / Изложба „Граници на трансформацията“

Галерия "Алма матер"

На 15 декември в 18.30 часа в галерия „Алма матер“ ще бъде открита изложбата „Граници на трансформацията“ на Венцислава Стоянова.

В изложбата са представени няколко серии произведения, създадени от художничката през последните пет години. Творбите са реализирани в широк диапазон от съвременни изразни форми. Основен акцент се поставя на дигиталния колаж. Присъстват и традиционни колажи, както и две пространствени художествени инсталации. Авторката на изложбата се стреми да постигне разнообразие и по отношение на стиловите подходи и композиционните решения, като същевременно прилага съвсем осъзнато и конструктивно всяка използвана техника.

Д-р Венцислава Стоянова е главен асистент по „Теория на художествения образ“ към катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по науки за образованието и изкуствата на СУ „Св. Климент Охридски“. Има множество участия в групови и колективни изложби, пленери и арт проекти в България и в чужбина, както и самостоятелни изяви. Организира и координира фестивали, изложби и други артистични събития. Член е на Съюза на българските художници – „Секция 13“. Дългогодишен член на сдружение „Изкуство в действие“, на Отворена творческа общност „Глобал Вижън Съркъл“ и на Центъра за неформално образование и културна дейност АЛОС.

Плакат _ВС