Начало / Новини / Календар / Hack the Data с първия онлайн Datathon

Стопански факултет, бул. "Цариградско шосе" 125, бл. 3

На 9 -11 февруари ще се състои първото в света онлайн Data предизвикателство – Datathon2018, организирано от Data Science Society. В духа на хак-маратоните, участниците ще бъдат предизвикани да работят online или offline в Стопанския факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски” по Machine Learning казуси от практиката с реални данни. В рамките на 48 часа, Data Science експерти и ентусиасти могат да придобият безценен опит с данни, достъпни само вътрешно във водещи компании. Участниците ще се сблъскат с вълнуващи предизвикателства, за които ще им помагат ментори от България и чужбина. #Datathon2018 ще е мястото за среща на стари и нови приятели от цял свят, чиято крайна цел ще бъде в отбор да постигнат най-прецизното и оригинално Machine Learning решение.

Организатори:

Data Science Society е доброволческа общност, която за последните три години успява да популяризира успешно сферата на Data Science чрез множество инициативи като тематични срещи за споделяне на знания в областта, workshop-и, работа по дългосрочни иновативни проекти в сферата и участия в международни конференции. Data Science е инициатор на Data хакатоните в България, сред които е и Hack the Fake News.

#Datathon2018

Datathon е практическо образователно предизвикателство, свързано с обработка и анализ на данни. Това ще е третото издание на Data хакатона, като този път казусите ще бъдат предоставени от Telenor, Receipt Bank, Ontotext, Kaufland, VMWare, ZenCodeo, SAP and А Data Pro. Теоретици и практици ще имат възможността да се възползват от облачните услуги на Amazon, IBM, Microsoft и за пръв път в света комуникацията и работата по време на Data хакатона ще се случва не само физически, но и виртуално.

Реални казуси с реални данни

Необходимостта от вземане на информирани и базирани на данни решения в реално време превръща Data Science в неизменна част от всяка иновативна компания. Съществуват безброй много възможности за изучаване на Data Science, но са много малко местата, където теорията може да бъде приложена и Data ентусиастът да влезе в ролята на експерт, боравещ с реални данни.

Data Science Society дава възможност на всички с познания в сферата, независимо от нивото им, да приложат теорията и да се преборят с предизвикателството на непознатото. Над 30 международно признати ментори ще съдействат на екипите, a участниците ще надградят своите знания, прилагайки ги в реален практически казус.

Предстоящият Datathon е разделен в три категории – NLP, AI и Computer Vision, давайки възможност на участниците да експериментират в различни сфери и с това, с което най-много ще се забавляват и развият своите умения и знания. Работата в екип с хора от други държави може да постави началото на съвместна работа по други бъдещи проекти и е прекрасна възможност за създаване на трайни контакти с колеги.

Седмицата преди събитието е посветена на виртуална среща с ментори и участници от цял свят, сред които всеки ще може да избере своите съотборници. Разбира се, участниците могат да се включат с предварително сформиран отбор или работейки по казусите сами. Преди началото на Datathon- а екипите ще изберат своя казус и ще се запознаят с възможностите да разработят своите Machine Learning модели на облачните услуги, предоставените от партньорите на събитието.

Остава по-малко от две седмици до Datathon-а, а сред регистрираните са участници от Канада, САЩ, Франция и Русия.

Експериментирайте с данни, състезавайки се на международно ниво и учейки от топ ментори от цял свят!

Регистрацията приключва на 5-ти февруари! Повече информация може да намерите на страницата на събитието.