Начало / Новини / Календар / Гостуване на австрийската писателка Ана Митгуч

Заседателна зала 1, Ректорат

Ана Митгуч ще чете от най-новия си роман „Сближаване”, представен на Лайпцигския панаир на книгата през м. март 2016 г.Гостуването на авторката е по покана на Австрийската библиотека „Д-р Волфганг Краус”, от чието създаване се навършват 25 години, и е подкрепено от Посолството на Република Австрия.

Ана Митгуч е известна австрийска писателка, чието творчество изобразява и изследва общуването с другостта и различията (културни, социални, религиозни, поколенчески). Превръщането на различията в практики на изключването се проследява и анализира в множество контексти. Последният роман на Ана Митгуч се занимава с взаимоотношенията между баща и дъщеря, а на преден план е поставен проблемът за отношението към старостта и болестта в модерните общества, сложно преплетен с темата за индивидуалния спомен и културната памет.

Организатор на събитието е Катедра „Германистика и скандинавистика“ към Факултета по класически и нови филологии и се провежда в рамките на традиционните Майски дни на културата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

.