Начало / Новини / Календар / "Голямото завръщане" - изложба на художници анималисти

Централно фоайе, Ректорат

Събитието се организира от Биологическия факултет на СУ. То е съпътстващо събитие на „Първа национална конференция по реинтродукция на консервационно значими видове“, която ще се проведе на 19-20 ноември в сградата на факултет и се провежда в рамките на Климентовите дни на СУ.

Официалното откриване на изложбата ще бъде на 18 ноември 2015 г. от 18.00 ч. и може да бъде разгледана до 20 ноември 2015 г.

За първи път в България се прави опит да бъде показана връзката между изкуството, науката и опазването на дивата природа. Изложбата, като част от един по-мащабен проект, има за цел да покаже именно това. Всички видове растения и животни, които са обект на подобни проучвания и дейности, са показани в изложбата.

В нея са събрани голям брой илюстрации, публикувани в научни издания, плакати, брошури и други информативни материали, както и нови, непоказвани до сега произведения. Показани са работи на съвременни български илюстратори, поставили основите на научната илюстрация у нас, както и на доказали се вече техни по-млади последователи.

Zavrushtane_plakat