Начало / Новини / Календар / Франкофонските правни дни и конференция „Суверенна Европа: предизвикателства, нужди, решения“

Конферентна зала, Ректорат

Юридическият факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в сътрудничество с Посолството на Фрeнската република и Френския институт в България организират Франкофонски правни дни 2022, които ще се проведат на 10 и 11 май 2022 г. в Софийския университет и във Френския институт.

Франкофонските правни дни са инициатива, предприета през 2019 година и насочена към консолидирането на устойчиво сътрудничество между юридическите факултети в България и Франция, с оглед постигането на по-богато образователно и научно-изследователско сътрудничество в материята на правото и укрепване на франкофонското партньорство в юридическите среди.

В рамките на инициативата ще се състои международна конференция на тема „Суверенна Европа: предизвикателства, нужди, решения“, в която преподаватели и изследователи от различни юридически факултети от България и Франция ще се срещнат, за да дискутират какви основни предизвикателства се очертават пред развитието на процеса на европейска интеграция в настоящия момент и какви основни решения за тяхното преодоляване се очертават като необходимост.

Форумът ще протече в четири тематични ателиета:

  • Какво европейското обединение през XXI век?
  • Европа като пространство;
  • Европа в света;
  • Европа на демокрацията и гражданите.

Франкофонските правни дни и конференцията „Суверенна Европа: предизвикателства, нужди, решения“ са част от комуникационната програма на Френското председателство на Европейския съюз в България.

ПРОГРАМА

plakat Fr Law days FR 2022@2x