Начало / Новини / Календар / Ежегодна научна видеоконференция под надслов „Международни музейни четения“

Конферентна зала „Яйцето“, блок 4 /бул. "Цариградско шосе" № 125/

Ежегодната научна видеоконференция под надслов „Международни музейни четения“ е организирана от Катедра "Библиотекознание, научна информация и културна политика“ съвместно с Орловския държавен институт на културата. Всяка година темата на традиционната студентска онлайн конференция е различна и се посвещава на актуални проблеми в областта на музеите, библиотеките и архивите. Тази година темата на конференцията е "Комуникаuионни възможности на съвременните музеи, библиотеки и архиви". Участват студенти и докторанти от българска и руска страна. Докладите се публикуват в електронни и/или печатни сборници. Събитието ще продължи и на 17 май 2017 г.

В пленарното заседание в първия ден ще участват преподаватели и докторанти от катедра БИНКП и ОДИК. През втория ден на конференцията български и руски студенти ще представят своите виждания за комуникационните възможности на съвременните музеи и библиотеки.

Събитието се организира от Катедра Библиотекознание, научна информация и културна политика“ към Философския факултет и се провежда в рамките на традиционните Майски дни на културата на Софийския университет "Св. Климент Охридски".