Начало / Новини / Календар / Европейски ден на предприемача

Дом на Европа (ул. "Раковски" №124, гр. София)

14-тото издание на Европейския ден на предприемача се организира от Научноизследователския сектор на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Форумът се провежда с подкрепата на Министерството на икономиката и Представителството на ЕК в България.

Европейският ден на предприемача е инициатива, която има сериозни традиции в Обединена Европа. Тя възниква в рамките на мрежата PAXIS (The Pilot Action of Excellence on Innovative Start-ups) и има за цел да популяризира успешни модели за създаване и развитие на нови предприятия. Концепцията за този форум е въведена от мрежата на европейските градове - EUROCITIES и Европейската комисия.

Фокусът на събитието тази година е върху добрите практики в предприемачеството и перспективите за неговото развитие, включително предоставяне на възможности за среща с потенциални инвеститори.

Представители на финансови институции и на финансиращи програми ще направят преглед на актуалните възможности за подпомагане на предприемачеството, а стартиращи и напреднали предприемачи ще разкрият трудния път към успеха.

Повече информация и програмата на събитието можете да видите тук.