Начало / Новини / Календар / Електроакустичен нойз - уъркшоп на Емил Вълев

Театрална зала, Ректорат

Културният център на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ организира Електроакустичен нойз, уъркшоп на Емил Вълев (Виолетов генерал). Събитието ще се проведе на 31 октомври 2018 (сряда), от 19:30 часа в Театралната зала „Алма Алтер“ в Ректората.

То включва уъркшоп-демонстрация на Емил Вълев с използване на нетрадиционни предмети и инструменти за извличане на звук (играчки, метални предмети, гумени предмети и др.). Ще бъдат прожектирани автентични кадри от концерти (пърформанси) на групата Виолетов генерал съвместно с Педро Коблер, Вим Колб и Йорг Ленцлингер от Швейцария, които работят заедно в сферата на експерименталната музика през 90-те години, благодарение на проект за културен обмен в България. Кадрите ще бъдат придружени от лекция за общата им работа, както и демонстрация от Емил Вълев на част от показания инструментариум.

Емил Вълев (1957 г.) завършва Националната академия за изящни изкуства в Париж, специалност „Живопис“. Има над 20 самостоятелни изложби. От началото на 90-те години се занимава професионално и с музика. Организатор е на такива проекти като „Виолетов генерал“, „Охолен живот“ и Ad Usum Delphini. Има интереси във видеоарт и експериментално изкуство. Автор е на текстовете и песните си.

Електроакустичен нойз