Начало / Новини / Календар / Дни на Франсоаз Долто в България

65-та аудитория, Конферентна зала, Ректорат

За четвърта поредна година се организират Дни на Франсоаз Долто в България “Майчинство и ранно детско развитие” с участието на френски психоаналитици и експерти от България – Мириам Сежер, Мари Кристин Лазник, Георги Кацаров, доц. Моника Богданова, доц. д-р Иван Чавдаров, д-р Анета Попиванова, Емилия Казълова.

На 15 май 2015 г. от 18.00 часа в 65-та аудитория в Ректората ще се проведе открита лекция, по време на която участниците ще могат да видят филм за идеите на Франсоаз Долто. Представяне на книгата “В зората на сетивността”. Вход свободен.

На 16 май 2015 г. от 9.00 часа в Конферентната зала на СУ специалистите ще изнесат своите експозета, а в работни ателиета ще се обсъждат конкретни практики и актуални въпроси в полето на майчинството и ранното детско развитие. Темите тази година са: аутизмът и анорексията при бебетата, ранните взаимоотношения и първия контакт майка–бебе след раждането, първата грижа с акушерка в къщи, моторното развитие на кърмачетата, както и въпросът за психоанализата в организацията.

Дните на Франсоаз Долто в България се организират от Факултета по педагогика на СУ и са част от програмата на традиционните Майски дни на културата на СУ.