Начало / Новини / Календар / Ден на отворените врати във Физическия факултет

Физически факултет, бул. „Джеймс Баучър“ 5

На 28 април 2018 г. от 10.00 ч. Физическият факултет организира традиционния Ден на отворените врати. Поканени са всички, които искат да прекарат един интересен и ползотворен ден – ученици, учители, родители с деца, студенти, изследователи.

Посетителите ще могат да видят, че физиката ни отвежда най-дълбоко и най-далече в човешкото познание; че може да бъде забавна; че е интелектуално изпитание и удоволствие; че е престижна специалност с многобройни и добре платени възможности за реализация в България и по света.

В рамките на Деня на отворените врати ще се проведат популярни лекции за новите предизвикателства пред физиката и астрономията и представяне на възможностите за работа в различни области на физиката.

Посетителите ще могат да научат къде и как се раждат звездите, да видят демонстрации на приложения за Android (таблет и смартфон), да разберат как се става синоптик и да направят прогноза на времето, колко забавна може да бъде геофизиката.

Посетителите ще могат да се запознаят с видовете лазери, да присъстват на експерименти и демонстрации по оптика, магнетизъм, електричество, лазери, електроника, астрономия, геофизика и метеорология, твърдо тяло, нанотехнологи, комуникации и други области на физиката в повече от 30 лаборатории.

Предвидени са прожекции на научно-популярни филми.

Всеки, които има интерес, може да посети и Университетската астрономическа обсерватория в Борисовата градина.

Адресът на Физическия факултет е: бул. „Джеймс Баучър“ 5, София. Повече информация на телефони 02 8161727 или 0876 416 910 или на адрес: vd_pr@phys.uni-sofia.bg

Пълната програма на Деня на отворените врати на Физическия факултет на Софийския университет може да бъде разгледана тук .

физически факултет