Начало / Новини / Календар / Ден на Мароко в Софийския университет

Аула, Ректорат

Геолого-географският факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Посолството на Кралство Мароко в България организират Ден на Мароко в Софийския университет. Събитието, което ще се проведе на 20 ноември 2023 г. от 13:00 ч. в Аулата на Софийския университет, е посветено на 60-годишнината на Геолого-географския факултет и на 68-ата годишнина от Трите славни дни - Завръщането на крал Мохамед V от изгнание, Празника на Възраждането и на Независимостта на Кралство Мароко.

Събитието се осъществява по по инициатива на декана на Геолого-географския факултет проф. Климент Найденов и на извънредния и пълномощен посланик на Кралство Мароко Н. Пр. г-жа Закия Ел Мидауи.

Гостите ще имат възможността да се запознаят с удивителните природни феномени на Кралство Мароко в презентацията на доц. д-р Димитър Желев и с богатото културно-историческо наследство на страната, което ще представи ас. Кирил Николов, както и да се докоснат до традиционни изделия, сред които и прочутото арганово олио, и да опитат мароканския чай, поднесен под звуците на автентична музика.

1