Начало / Новини / Календар / Ден на кариерата във Физическия факултет

Физически факултет

На 16 май от 10.00 до 16.00 часа във фоайето на Физическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" (бул. „Джеймс Баучер“ 5, Централна сграда А) ще се проведе Ден на кариерата. Събитието се организира за четвърта поредна година от Кариерния център на Физическия факултет.

Целта на инициативата е да предостави възможности на ключови работодатели да представят своите организации и възможности за реализация пред възпитаниците на факултета на специално организирани щандове, разположени в сградата на Физическия факултет.

Тази година за първи път Денят на кариерата ще се проведе заедно с Изобретателския маратон, който ще се състои в периода 16-18 май. В състезанието от типа хакатон предварително сформирани отбори кандидатстват за участие с идеи за IoT проекти. https://izobretatelski-maraton.phys.uni-sofia.bg/ . Двете събития ще се проведат заедно с идеята да се даде възможност на работодателите и участниците в маратона да осъществят по-пълноценен и интерактивен контакт помежду си. В това състезание участват не само най-можещите и мотивирани студенти във факултета, но и студенти и ученици от цяла България.

Сред спонсорите и участниците в събитието са: Smartcom Bulgaria, VMware Bulgaria, Sensata Technologies Bulgaria, Мелексис България, Integrated Micro-Electronics Inc. (IMI), Opticlasa, БУЛАТСА, ТИТА-КОНСУЛТ, IDT Bulgaria, Visteon, АЕЦ "Козлодуй", Фондация "Заедно в час", „Музейко“, ТехноМеджикЛенд, БАН-Национален Институт по Геофизика, Геодезия и География, БАН-Институт за Ядрени Изследвания и Ядрена Енергетика, БАН- Институт по механика, БАН- Институт по минералогия и кристалография "Акад. Иван Костов", Eczacıbaşı-Monrol, AIESEC, Агенция за ядрено регулиране, Агенция по заетостта.

Фейсбук страница на събитието:

https://www.facebook.com/events/326658641534475/