Начало / Новини / Календар / Демонстрация на стари техники за изработване на дантела

Двор на Ректората

Магистърската програма „Интерпретативна антропология“ към Факултета по славянски филологии съвместно с Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей- БАН /ИЕФЕМ/ и СедянкаТа организират демонстрация на стари техники за изработване на дантела. Тя ще се проведе на 26 април 2017 г. в двора на Ректората между 12.00 и 15.00 часа. В демонстрацията ще се включат майстори от различни страни.

Събитието се провежда в рамките на Втората международна среща в София на майстори на дантела, която включва две изложби - в ИЕФЕМ „Хората и дантелата – български принос и европейски опит” и в Музея на Борис Христов „Дантелите на Седянката – съвременни интерпретации на совалкова дантела и други традиционни техники”, Кръгла маса в РИМ София на тема „Българската шита дантела” и Международен приложен семинар в ИЕФЕМ "Обучение по изработване на дантела - български принос и европейски опит".

Целта на демонстрацията в Софийския университет е желаещите да имат възможност да се запознаят нагледно как се прави дантела по стари техники.