Начало / Новини / Календар / Четвърти отворени философско-образователни ателиета

Заседателна зала 2, Ректорат

Философско-образователните отворени ателиета се превръщат вече в традиция във Факултета по педагогика. В тях участват студенти педагози от първи курс на специалност „неформално образование“ и втори курс специалност „педагогика“. Те представят философско-образователните си проекти, мандали, етюди, философски питания за Образованието – преди, сега и след. Но участници-събеседници са и нашите гости – студенти от горните курсове и други специалности, преподаватели, приятели и всички, търсещи връзката между корени и върхове.

Включен е и модул „Цунами“ – наративна философия върху оригинални съчинения на японски деца и семейства, воден от асистент Петя Панайотова. В него участват както студенти, така и ученици от 18-то СУ „Уйлям Гладстоун“, 138-мо СУ „Васил Златарски“ и Националната финансово-стопанска гимназия.

Основен организатор на Ателиетата е клуб „Креации“ към Учебно-научната лаборатория по експериментална и професионална педагогика „Проф. д-р Петър Нойков“ и екипът към него – проф. дпн Яна Рашева-Мерджанова, ас. Петя Панайотова, доц.д-р Владислав Господинов.

Вратите са широко отворени от 13.30 часа до 17 часа на 30 май 2018 г. в зала №2 на Ректората на Алма Матер, за да се чуят гласовете и от-гласите на винаги младите любители на Образованието – в годината на 130-годишния юбилей на българската Алма Матер.

Събитието се провежда в рамките на традиционните Майски дни на културата на Софийския университет "Св. Климент Охридски".