Начало / Новини / Календар / Четвърти Ден на очарованието на растенията – 2017

Биологически факултет

На 18 май 2017 г. от 11.00 до 17.00 часа във фоайето на Биологическия факултет ще се проведе Четвъртият Ден на очарованието на растенията-2017. Той се организира от АгроБиоИнститута на Селскостопанската академия (АБИ-ССА) и Биологическия факултет на Софийския университет. Събитието ще се проведе за втори пореден път във факултета.Участниците могат да бъдат ученици (начални класове и гимназии), студенти, учени и граждани.

„Денят на очарованието на растенията” ще се проведе, като ден на отворените врати и ще включва различни активности като конкурси за най-добра рисунка, презентация или видео, снимка и есе. Ще бъдат организирани различни активности за деца и юноши, като кът за изработване на апликации, засаждане на цветя и семена от различни растения, посещения в хербариума и Геномния център на Биологическия факултет.

Онагледяващи презентации, постери и опитни постановки ще представят информация по различни теми, свързани с растенията и тяхното значение. Изложби на снимки, рисунки и колекция от цветни декоративни растения ще допълват предвидените активности. В края на деня ще се раздават награди на победителите в различните конкурси утвърдени чрез гласуване в страницата на събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/FascinationOfPlantsDay2017/

България за пръв път участва в инициативата през 2015 г., като може да проследите проведените събития тук:

http://www.plantday12.eu/bulgaria-success-story-2015.htm