Начало / Новини / Календар / Церемония "Знак за качество"

Аула, Ректорат

На 20 декември 2023 г. от 17.30 ч. в Аулата в Ректората на Софийския университет ще се състои церемонията по връчване на „Знака за качество на Софийския университет“. Церемонията се провежда ежегодно по инициатива на ректорското ръководство и на Университетския център по управление на качеството.

Отличието е единствено по рода си, не се среща в други висши училища, и е израз на стремежа на Софийския университет да насърчава добри практики и постижения на представители на своята академична общност, които допринасят за утвърждаване на високи стандарти за качество.

Отличието „Знак за качество на Софийския университет“ се присъжда в три категории:

  • Устойчиво развитие – за постигнати резултати през последните най-малко 3 години, които отговарят и надхвърлят стандартите за качество, заложени в системата за управление на качеството в Софийския университет;
  • Успешна промяна – идеи и добри практики, внедрени през последните 3 години, чрез които се повишава качеството на конкретни университетски дейности, системи или процеси;
  • Значима иновация - иновация в рамките на последната година, която е предпоставка за създаване и развитие на нови стандарти за качество в Софийския университет.