Начало / Новини / Календар / Бракове по любов

Театрална зала, Ректорат

Театър-лаборатория “Алма Алтер” организира Бракове по любов по случай 8-ми декември. Всеки има уникалната възможност да сключи брак единствено и само по любов с любимия човек (или нещо)!

Brakove 2

"Алма Алтер" винаги търси различното/различния, защото според нас именно различното създава движението и прави живота. Алтернативни са и браковете по любов.

Църковният и гражданският брак са се превърнали в културна „консерва” – нещо формално, което се възпроизвежда механично. Така бракът се десакрализира, той вече не е свещен съюз.

Brakove 1

Ето защо живият театър "Алма Алтер" иска да вдъхне нов живот на един различен ритуал и да възвърне магията на споделеното любовно чувство.

Браковете са без ограничение на пол, бройка и биологична принадлежност. Тези, които решат да споделят своето “Да” с някого (или нещо), преминават през специален интерактивен сватбен ритуал, на който ще бъдат събудени всичките им сетива, за да може “чрез тайнствено проникване в магическото пространство на черепните кухини да им бъдат имплантирани невидими частици от непознатата досега субстанция любос животос активус, за да зачене в тяхната телесна непорочност неповторимото лирикос поетикус бациликус”, както пише на специалните брачни свидетелства – Дадайства, получавани от всяка двойка.

Brakove 3

Церемониите се провеждат в театралната зала на „Алма Алтер” с вход откъм бул. ”Цар Освободител” 15. Бракове ще бъдат сключвани през целия ден (8 декември) от 10.00 до 18.00 часа само по предварително записване на телефони 0896195657 И 0896808944, както и на място в Театър-лаборатория Алма Алтер. Всяка церемония продължава по 15 минути.