Начало / Новини / Календар / "Ателие" представя "Пътят на мечтата"

БНТ 2

АТЕЛИЕ: “ПЪТЯТ НА МЕЧТАТА” ни среща с мечтите на световно известната прима в оперното изкуство Дарина Такова и нейната дъщеря Мила Михова.

Дарина и Мила са пример за хармонични и свободни взаимоотношения между майка и дъщеря. Tе са и прекрасен творчески тандем в работатa в своята фондация “Дарина Такова”.

В „ПЪТЯТ НА МЕЧТАТА“ надникваме зад кулисите на организирания от Дарина и Мила международен уъркшоп върху операта "Дон Карлос" от Джузепе Верди. В него участват световно известните Лучана Д'Интино и Роберто Скандиуци. “Ние няма какво да съграждаме в българското оперно изкуство, ние трябва да го съхраним такова, каквото е. Защото българските изпълнители са прочути по цял свят със своя талант и професионализъм.”, казва Дарина по повод събитието.

Екипът на АТЕЛИЕ влиза и в ателието на Дарина Такова, където тя преподава оперно пеене на млади таланти, както и буквално в кухнята на двете певици, където те се забавляват с готвене и сладки приказки.

“ПЪТЯТ НА МЕЧТАТА” е откровена изповед на майка и дъщеря; на успял професионалист и творец и на талантлив млад изпълнител, изповед на две души, които с таланта си се борят за красотата в нашия свят.