Начало / Новини / Календар / „Ателие“ представя: „Хипнотик“

БНТ Свят

В епизода на „Ателие“ на Националната университетска телевизия „Алма матер“ ще се запознаем с очарователните момичета от най-успешното в България женско струнно трио HYPNOTIC - Мария Новева (цигулка), Мариана Хинова (чело) и Бистра Копринкова (виола). Това, което ги събира заедно, е желанието им да имат нещо свое, с което да разчупят класическия стил в кросоувър стил.

„Хипнотик“ започват работа първоначално с Маруцио Бени, който е известен с работата си с Андреа Бочели. Свирят с много известни наши поп изпълнители, включително на Евровизия и Аполония. В репертоара на групата са включени емблематични произведения на Бетовен в диско версия, “Libertango”на Пиацола, „Едерлези“, „Буба Мара“ от „Черна котка, бял котарак“, Viva la vida” на Coldplay. Момичетата имат изключително много международни участия в Китай, Франция, Италия, Германия, Белгия, Япония и др.

atelie3

Какво мислят момичетата за музикалния бизнес в България, къде е нашата музика на картата на света, как човек избира да се занимава с класически инструмент, когато е едва на 3 години?
Всичко това в “АТЕЛИЕ” тази неделя, 10 юли от 23.35 по БНТ Свят.