Начало / Новини / Календар / "Ателие" представя: "Дигитална работилница"

БНТ 2

Новият епизод на „АТЕЛИЕ” ни среща с Дигиталното студио Sofia London Moskva и неговите стопани Ангел, Елена, Миро и Краси, които сформираха тази есен един от първите в България coworking пространства. Пространството се казва КОСМОС.

Съвременните работилници,както биват наричани тези coworking пространства, са изключително популярни в Европа, САЩ и Азия. Една огромна част от младите предприемачи и артисти изкарват парите си, като работят на свободна практика /фрий ленсъри/ в такъв тип комунални работилници. Фрийленсър е изключително популярна форма на работа вече и в България.

2variant s_400x400

Интересен факт за КОСМОС е , че под един покрив се събират артисти, предприемачи, пиари, икономисти, журналисти и програмисти. Но това, което обединява всички в КОСМОС е обичта към изкуството и дизайна. Младите космонавти работят в тази сфера - на креативното.

Екипът на АТЕЛИЕ засне организацията и провеждането на едно от първите артистични събития, които организират “космонавтите” - Cosmos design market. Това събитие е дизайнерски фестивал на независими български артисти, които работят на свободна практика. За първи път АТЕЛИЕ разглежда въпросите как младите артисти започват да продават своите творби, каква е ползата от висшето образование и защо младите творци искат да творят, работят и се реализират в България.

korica 1_600x338