Начало / Новини / Календар / ‘‘АЛТЕРИ 2017‘‘

Театрална зала, Ректорат

Театър-лаборатория „Алма Алтер“ организира официалната церемония по връчването на ежегодните награди „Алтер“. В 16 категории са номинирани 25 спектакъла, сред номинираните са и институции за специален принос за културно сътрудничество, някои от най-популярните български фотографи, както и свободни артисти, експериментиращи в полето на съвременния театър.

1

Наградите „Алтер“ са реплика на наградите „Оскар“, но се определят от публиката, която през целия месец февруари 2017 г. имаше възможността да даде своя вот в следните категории: „Алтер за мегапродукция“, „Алтер за женска роля“, „Алтер за мъжка роля“, „Алтер за поддържаща роля“, „Алтер за театрален синтез в интенциите на Гео Милев“, „Алтер за дипломен спектакъл“, „Алтер за песен от представление“, „Алтер за най-добро културно сътрудничество“, „Алтер за снимка от спектакъл“, „Алтер за най-добър дует“, „Алтер за най-добър актьор в категория „Мюзикъл театър“ и „Алтер за най-дървено присъствие на сцената“.

2

 

След номинираните са вокалистът на група „Атлас“ Георги Арсов, големият пловдивски актьор Стефан Попов, Илиана Сербезова, Фасика Мелаку, Институт „Отворено общество“ и Фондация „Микрофонд“, Посолството на Испания, Посолството на Италия, нашумелите в последните месеци постановки „Септември“ по Гео Милев и „Ловец на свечерявания“.

3

Официалната церемония по връчването на наградите „Алтери 2017“ ще се проведе в нощта на Оскарите (26 февруари 2017 г.) от 19.30 ч. в Университетския театър „Алма Алтер“.

Уебсайтът на събитието можете да намерите тук.