Начало / Университетът / Факултети / Факултет по химия и фармация / Новини / Архив'2018 / Школа “Био-материали: синтез и характеризиране” 21-22 март 2018, София, България

   
mar

 

Третата школа "Био материали: синтез и характеризиране" в рамките на проекта "Materials Networking", финансиран по програмата Хоризонт 2020 ще се проведе във Факултета по химия и фармация на Софийския университет на 21 и 22 март 2018 г.

 

ПРОГРАМА

Училището има за цел да представи съвременни техники, методи и приложения в областта на биологичните системи и материали. Училището е организирано за изследователи, млади учени и докторанти от Факултета по химия и фармация на Софийския университет, а лекциите ще бъдат изнесени от експерти от всички партньорски организации по проекта, а именно доц. Иванка Цаковска - Българска академия на науките; проф. Тобиас Уайднер, д-р Дейвид Нг и д-р Свенжа Морсбах от Института за полимерни изследвания на Макс Планк, Майнц, Германия; д-р Сотирия Тумпаняри от Катедрата по материалознание и металургия, университет в Кеймбридж, Великобритания; проф. Исмаил Диез Перез, проф. Йорди Поатер и д-р Алба Нин-Хил от Химическия факултет на Университета в Барселона, Испания.