Начало

   

Новини и събития

50 години от създаването на специалността "Туризъм" и 45 години от учредяването на Катедра „География на туризма“ в Софийския университет

В 292-ра аудитория в Ректората на Софийския университет тържествено бяха отбелязани две юбилейни годишнини в Геолого-географския факултет – 50-годишнината на специалност „Туризъм“ и 45-годишнината на Катедра „География на туризма“. Празникът е съпътстван и от международна научна конференция на тема: „Съвременният туризъм – традиции и иновации“.

В Алма матер бе открита обновена с помощта на Корпорация „Мицубиши“ зала

В Центъра за източни езици и култури към Софийския университет по повод откриването на Центъра за изследване на съвременна Япония гостува г-н Харуки Хаяши, изпълнителен вицепрезидент на Корпорация „Мицубиши“ и регионален и изпълнителен директор за Европа и Африка.

Изложба "Речник нa колумбийски думи и изрази в испанския език"

В Университетската библиотека бе открита изложбата "Речник нa колумбийски думи и изрази в испанския език". В експозицията могат да се видят плакати с 24 думи по една за всяка буква от испанската азбука. Тя може да бъде разгледана до края на месец октомври 2017 г.

Астрономическата обсерватория на Софийския университет отваря врати за посетители

От 20 октомври 2017 година в края на всяка седмица – петък, събота и неделя, през дневните и вечерните часове ще има възможност за регулярни посещения на Астрономическата обсерватория на Софийския университет „Св. Климент Охридски” в Борисовата градина. Дневните посещения включват кратка интерактивна лекция, запознаване с исторически факти и разглеждане на обсерваторията. Вечерните включват и наблюдения с телескоп при ясно небе.

Всички новини