Начало

   

Новини и събития

Проф. д.пс.н. Соня Карабельова е новият декан на Философския факултет на Софийския университет

На Общо събрание, проведено на 18 октомври 2019 г., за декан на Философския факултет беше избрана проф. д.пс.н. Соня Карабельова.

Кандидатурите за декан бяха три: на доц. д-р Георги Вълчев, проф. д.ф.н. Оля Харизанова и проф.д.пс.н. Соня Карабельова.

В Алма матер бе открита изложбата „Здравейте, името ми е Тирана“

В Централното фоайе на Софийския университет бе открита изложбата на стари снимки от столицата на Албания „Здравейте, името ми е Тирана“.

Д-р Стефан Велев от Алма матер изнесе лекция за Антарктида пред ученици в 112 Основно училище

Ученици от 112 Основно училище „Стоян Заимов“ в София имаха възможността да „пътуват“ до Антарктида с помощта на д-р Стефан Велев от Софийския университет, член на Асоциацията на младите полярни изследователи (АПЕКС България) и участник в четири експедиции до Ледения континент.

Ректорът на Софийския университет се кандидатира за втори мандат

Според процедура, приета от Академичния съвет на Софийския университет, в 17.00 часа на 18 октомври 2019 г. изтече срокът за издигане на кандидатури за ректор на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“.

Кандидатурата за поста е една - на проф. дфн Анастас Герджиков. Тя е издигната от Общото събрание на Факултета по класически и нови филологии.

На 20 ноември 2019 г. Общото събрание на Софийския университет ще избере еднолични и колективни органи на управление и контрол на Софийския университет.

Всички новини
 

 

 

Астрономическа обсерватория