Начало / Университетът / Департаменти / Департамент по спорт

   
sport-baner

 

ВАЖНО!

УВАЖАЕМИ СТУДЕНТИ!

ФИЗИЧЕСКАТА АКТИВНОСТ Е НАЙ-ДОБРОТО СРЕДСТВО ЗА ПОВИШАВАНЕ СЪПРОТИВИТЕЛНИТЕ СИЛИ НА ОРГАНИЗМА!

Поради невъзможността да провеждаме спортните ни занимания в залите, ще ги пренесем вкъщи.

От 18.03.2020 г. ще публикуваме избран видео материал, който ше бъде Вашето дневно предизвикателство, а и разтоварване.Чрез видео заснемане Вие можете да изпратите своя материал на Вашия водещ преподавател, за да продължим да работим заедно, макар и чрез интернет.

СПОРТ У ДОМА! - Тук ще намерите нашите предложения за тренировка в извънредна обстановка по различните видове спорт.

https://www.youtube.com/watch?v=-IR6O5wE06k - Функционална тренировка за цялото тяло вкъщи - 24 минути.

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!б БЪДЕТЕ АКТИВНИ! БЪДЕТЕ СПОКОЙНИ!

УСПЕХ! НАСЛАЖДАВАЙТЕ СЕ НА СПОРТА!

 

ОНЛАЙН ЗАПИСВАНЕ ЗА СПОРТ

Департаментът по спорт на Софийския университет предлага на студентите, преподавателите и служителите голям избор от спортни дисциплини с цел подобряване на физическото и психическото им здраве и изграждане на необходимите навици за водене на пълноценен живот, подобряване на настроението и самочувствието.

Департаментът по спорт е създаден през 1949 г., като в началото в него работят само пет преподавателя, които обучават студентите в дисциплините плуване, гимнастика и лека атлетика. Тридесет години по-късно, през 1979 г., в Департамента вече работят 25 човека, отлични специалисти в различни видове спорт като: баскетбол, волейбол, тенис, фектовка, футбол, джудо и ски. Последователно, като вследствие на увеличения брой студенти и в съответствие с техните предпочитания вече се предлагат и модерни спортове като аеробика, каланетика, фитнес, туризъм, спортно катерене, бойни спортове, тенис на маса, лека атлетика и кондиционна подготовка, спортни танци и др.

През 1963 започва да се предлага и кинезитерапия на студентите със здравословни проблеми. През 1984 се създава Център по кинезитерапия.

За студентите

Учебната дейност по спорт на студентите се провежда в зависимост от техните спортни интереси и осигурената материална база. Учебните групи включват занимания по следните спортни дисциплини:...

Всички новини За студентите

Дейности на Департамента по спорт:

 

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

 

 

За контакти

Адрес: 1504 София

бул. "Цар Освободител" 15, стая 120

 

Телефони:

Инспектори : 02/944 27 49; 9308 (в. 435)

Директор : 02/944 33 818