Начало / Университетът / Факултети / Биологически факултет / Научна и международна дейност / Център за компетентност (Clean&Circle) „Чисти технологии за устойчива околна среда – води, отпадъци, енергия за кръгова икономика“ / CLEAN&CIRCLE E СПЕЧЕЛИ ВТОРО МЯСТО В КАТЕГОРИЯ „ИНОВАЦИОННА ЕКОСИСТЕМА“ НА ПРЕСТИЖНИТЕ TRIPLE E AWARDS

   

Центърът за компетентност Clean&Circle спечели престижното второ място в световния конкурс Triple E Awards в категорията „Иновационна екосистема на годината“

1

 

Сред стотици заявления от цял свят, Clean&Circle беше избрана като една от петте най-добри иновационни екосистеми още през месец март тази година. Церемонията по награждаването на конкурса се проведе на 28 юни в Барселона, където беше разкрито и финалното класиране на Clean&Circle.

В деня на награждаването, проф. Топалова представи Clean&Circle в La Salle University в Барселона пред представители на бизнеса и академичните среди. В своята презентация тя акцентира на начините, по които центърът изпълнява целите за устойчиво развитие, приети от ООН още през 2015 година.

2

 

„Конкуренцията беше тежка, но благодарение на неуморната работа на екипа, Clean&Circle успя да се пребори и да бъде включена сред най-добрите иновационни екосистеми в света. Изразявам огромната си благодарност към всички, които допринесоха за превръщането на проекта в реалност.“ = коментира координаторът на проекта проф. дбн Яна Топалова.

 

С това изключително постижение Clean&Circle утвърждава своята репутация като водеща иновационна екосистема в борбата за по-чиста и устойчива околна среда. Тази награда е само началото за Clean&Circle, която има амбициозни планове за бъдещето. Организацията продължава да работи усилено, за да насърчи устойчивото развитие и да вдъхновява други иноватори в постигането на по-чист и по-здравословен свят.

3

Наградата за центъра за компетентност идва само седмица преди организирането на заключителната конференция по проекта, която ще се проведе на 5 и 6 юли в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През изминалите 5 години центърът постига значителни резултати в сферата на кръговата икономика и устойчивото развитие, което вече намира сериозно международно признание.