Начало / Новини / Конкурси / Конкурси за студенти / Архив / XXII АВСТРИЙСКО-БЪЛГАРСКИ ЛЕТЕН КОЛЕЖ

   

Краен срок за кандидатстване: 20 май 2016 г.

 

XXII АвстриЙско-български летен колеж

2-21 август, 2016, Благоевград и Варна

 

За поредна година се предоставя възможност на 15 студенти от български университети и на 15 студенти от австрийски университети да подобрят и задълбочат знанията си съответно по немски и български език. В обучението се прилагат интерактивни методи от квалифицирани преподаватели, чийто майчин език е немски или български. Участниците имат възможност да използват и метода „Тандем” – изучаване на чужд език чрез комуникация помежду си в неформална среда. Провеждат се няколко екскурзии до София, Пловдив и Велико Търново, както и до различни културни забележителности като Рилски манастир, етнографски комплекс „Етъра” и др. Предвидено е и достатъчно свободно време.

Всички разходи на участниците по обучението и престоя (нощувки, закуски и обеди, без вечери), екскурзии и входни билети за различни културни мероприятия се поемат от организаторите, с финансовата подкрепа на Австрийско Федерално Министерство за Наука, Изследвания и Икономика.

 

Условия за кандидатстване:

Могат да кандидатстват всички студенти и докторанти в български университети, които са изучавали немски език поне 100 учебни часа, с изключение на тези от филологическите специалности с немски език.

 

Необходими документи:

  • Кратко CV по стандарт, със снимка и информация за обратна връзка (e-mail; тел.) – на български език.
  • Мотивационно писмо за участие в 21. Австрийско-Български летен колеж – на български език.
  • Уверение, че сте студент или докторант – на български език.
  • Копия от легитимни документи, доказващи, че сте изучавали немски език поне 100 учебни часа (академична справка, копие на диплома за средно образование, сертификати от езикови курсове и др.), удостоверяващи нивото на владеене на езика.

 

Кандидатурите си може да изпращате до 20 май на e-mail: sommerkolleg@yahoo.com

Лице за контакт за България: маг. Мирослава Краева

Facebook: Österreichisch-Bulgarisches Sommerkolleg