Начало / Новини

   

Новини и събития

В Софийския университет бе представен документалният филм "Командировка във вечността"

Центърът за азербайджански език и култура към Софийския университет и Историческият факултет организираха прожекция на документалния филм "Командировка във вечността". В събитието участваха преподаватели от Историческия факултет, историци от БАН, както и студенти от Историческия факултет и Факултета по класически и нови филологии.

Директорът на Португалския културен център „Камойш – София“ изнесе публична лекция в Алма матер

Анаиза Гордино, директор на Португалския културен център „Камойш – София“ при посолството на Португалия у нас, изнесе публична лекция на тема „Културни политики и дейности на Института за сътрудничество и за езика „Камойш“ към Министерството на външните работи на Португалската република“

„Еразъм“ ден в Софийския университет

За втора поредна година в Централното фоайе в Ректора се провежда „Еразъм“ ден в Софийския университет. Събитието се организира от отдел „Международно сътрудничество“.

Випуск 2018 г. на Факултета по математика и информатика получи дипломи за висше образование

На тържествена церемония в Аулата 215 бакалаври от Факултета по математика и информатика получиха дипломите си за завършено висше образование. 19 от тях са с отличен успех, а един е пълен отличник.

По-късно през деня своите дипломи получиха и 92-ма абсолвенти, завършили магистърската степен на образование. Десет от тях са пълни отличници.

Биологическият факултет продължава успешно работата по проект „Клъстери за иновации в агропродуктите“

По Програма за транснационално сътрудничество „Балкани – Средиземно море 2014-2020” Биологическият факултет към Софийския университет, Катедра „Екология и опазване на природната среда“, продължава успешната си работа по изпълнението на проект „Клъстери за иновации в агропродуктите“ (Agrolabs).

Софийският университет "Св. Климент Охридски" запазва убедително водещото си място в Рейтинговата система на висшите училища

Софийският университет “Св. Климент Охридски” заема първо място в 17 професионални направления, в които обучава студенти, в осмото поредно издание на Рейтинговата система на висшите училища в България с актуална информация от 2018 г.

16 нови преподаватели се присъединяват към Алма матер

Ректорът на Софийския университет проф. дфн Анастас Герджиков се срещна с част от новоназначените преподаватели в различни факултети на университета. Той връчи трудовите им договори и им пожела успешна кариера.

Представен бе сборникът с доклади от международната научна конференция, посветена на 1100-годишнината от битката при река Ахелой (917 г.)

В Поморие беше представен сборникът с докладите от Международната научна конференция на тема: „Симеонова България в историята на европейския Югоизток: 1100 години от битката при река Ахелой, 917-2017”, проведена през октомври 2017 г.

Академичният съвет прие документите за кандидатстудентската кампания на Софийския университет през 2019 г.

Приемът на заявления за явяване на изпити за първата и втората кандидатстудентска сесия започва на 18 февруари 2019 г.

Ректорът връчи юбилейни плакети по повод 130-годишнината на Софийския университет на Венелина Гочева, Николай Дойнов и Кирил Вълчев

За заслуги към Софийския университет и неговото представяне пред обществото ректорът проф. дфн Анастас Герджиков връчи юбилейни плакети на издателя и управител на Медийна група „България“ Венелина Гочева, на председателя на Съюза на българските читалища Николай Дойнов и на водещия на обзорното предаване „Седмицата“ на Дарик радио Кирил Вълчев.