Начало / Новини / Конкурси / Конкурси за студенти / Архив / Награда „Джон Атанасов“

   
Награда „Джон Атанасов“

Документи за участие в конкурса ще бъдат приемани до 4 август 2013 г.

Стартира конкурсът за президентските отличия за млади български учени.

Развитието на иновациите и насърчаване на младите български учени и предприемачи са сред приоритетите на Президента на Република България Росен Плевнелиев. Част от усилията за създаване на насърчаваща среда за тях са ежегодните награди на Президента на Републиката „Джон Атанасов“.

Конкурсът за президентските отличия „Джон Атанасов“ за 2013 г. стартира от началото на април. Наградите, които ще бъдат раздадени, са в следните категории:

· Награда „Джон Атанасов” за перспективен млад изследовател в сферата на информационните и комуникационните технологии.

· Грамоти „Джон Атанасов – за прилагане на научни постижения в практиката и за проекти с висока обществена значимост“.

· Грамоти „Джон Атанасов – ученици и техните преподаватели“.

Общите изисквания към кандидатите за носител на президентската награда за млад изследовател „Джон Атанасов“ за 2013 г. са да са:

  • български граждани;
  • на възраст до 35 навършени години.

Не съществуват ограничения, свързани с двойно гражданство на кандидатите, страната, в която пребивават постоянно, или с типа организация, в която работят (вкл. академичен център, научен съюз, развоен център, бизнес организация).

Официалната церемония по връчване на отличията „Джон Атанасов“ тази година ще съвпадне със 110-годишнината от рождението на големия изобретател от български произход на 4 октомври 1903 г. Събитията за отбелязване на юбилейната годишнина се организират от Администрацията на Президента, съвместно с Технически университет-София, Българската академия на науките и Федерацията на научно-техническите съюзи.

Пълната програма за всички събития ще бъде публикувана през месец септември 2013 г.

Документи за участие в конкурса ще бъдат приемани до 4 август 2013 г. на електронен адрес: nagradajohnatanasoff@president.bg.

Подробна информация за наградата и грамотите, условията за кандидатстване, както и правилата за работа на комисията и критериите за оценка на кандидатурите може да бъде намерена на: http://president.bg/cat41/Pravila/.

В случай, че имате допълнителни въпроси относно изискванията за отличията, можете да позвъните на тел: 02 / 9239 106, или пишете на електронния адрес: nagradajohnatanasoff@president.bg.