Начало / Новини / Конкурси / Конкурси за студенти / Архив / На 12 октомври стартира новият „космичен“ сезон на националния конкурс по програмиране CodeIT

   
На 12 октомври стартира новият „космичен“ сезон на националния конкурс по програмиране CodeIT

Днес, на 12 октомври в 17:00 ч. е началото на новия сезон на националния конкурс по програмиране CodeIT (www.codeit.bg).

Първи задочен кръг е от типа МАРАТОН и включва една задача, за която всеки участник трябва да достигне възможно по-оптимално решение спрямо останалите състезатели до началото на ноември. Партньори на кръга са Институт по математика и информатика към БАН и Американска Фондация за България.

За предстоящата състезателна година младите таланти по информатика ги очакват тениски за всички, дали ненулев резултат, ИТ гуру от Полша и нова „космична“ визия на сайта. При провеждането на шестте задочни кръга ще бъдат раздадени около 20 награди за най-добрите в различните етапи на състезателната лига. През месец май 2013 под патронажа на Президента на Република България предстои провеждането на финалния присъствен кръг и официално награждаване на най-добрите през сезона. Победителят получава и специална награда - приключение по избор от организаторите Мусала Софт.

Допълнителна информация: Националният конкурс по програмиране CodeIT се организира от софтуерна компания Мусала Софт и при провеждането му партнират неправителствени и държавни организации, ИТ фирми и отделни личности. Всеки кръг е свързан с партньорството на престижни спонсори и патронаж на елитна образователна институция. Патрони в състезанието са ФМИ към Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Институт по математика и информатика – БАН, ФКСУ на Технически университет-София, Майкрософт, фондация „Еврика“, Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ), Българска асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) и др.