Начало / Университетът / Факултети / Факултет по химия и фармация / Новини / Заповядайте на Ден на отворените врати във Факултета по химия и фармация на Софийския университет, 14.05.2024 г.!

   

През далечната 1889 г. в новооткритото Физико-математическо отделение на създаденото една година по-рано Висше училище започва четенето на лекции по химия. Днешният Факултет по химия и фармация на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ е прекият наследник и продължител на обучението по химия започнало преди 135 години.

Елате:

  • за да споделим незабравими мигове, изпълнени с много демонстрации, игри, подаръци, награди и полезна информация;
  • за да видите най-модерната апаратура и методите, с които надникваме в света на химичните елементи и съединения и разбулваме тайните на лекарствата;
  • за да се срещнете и разговаряте със своите бъдещи преподаватели и колеги.

 

Заповядайте на 14-ти май от 10:00 ч., за да можете:

  • да научите полезна информация относно приема и обучението във Факултет по химия и фармация;
  • да посетите лаборатории по ваш избор, в които да присъствате на демонстрации, а защо не и да участвате в истински експерименти свързани с химията или фармацията;
  • да участвате в игрите и забавленията, които сме подготвили;
  • да присъствате на забавни демонстрации, чрез които колегите от Корпуса за бързо гърмене ще разкрият колко експлозивна и красива може да е химията.

 

Заповядайте, да изживеем заедно един ден, посветен на нашите любими науки –

ХИМИЯТА и ФАРМАЦИЯТА.

На 14.05.2024 г. от 10:00 ч. – Вратите са отворени!

 

ПРОГРАМА

 

10:00-16:30 ч. – информационен център – мястото, където ще получите информация за всичко свързано с кандидатстването, приема и обучението във Факултета, както и за някои от интересните събития през деня.

10:00-16:30 ч. – приключенска игра „Съкровището на химика“ – разбийте загадките, решете логическите задачи и следвайте упътванията, които ще Ви доведат до съкровищницата на Факултета!

11:00 ч. и 15:00 ч. – театър „Празник на любовта, виното и науката“ – нашите приятели от 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“ ще ни поздравят с авторска театрална постановка.

11:00-16:15 ч. – игра-викторина „Умно междучасие“ – подходящо време, за да научите нещо ново, а защо не и да спечелите награда, са нашите университетски междучасия (XX:00-XX:15, от кръгъл час до и петнадесет).

10:00-16:30 ч. – игра-предизвикателство „Опознай ФХФ – 23 научни лаборатории“ – съберете печати от всяка лаборатория, която посетите, и можете да спечелите някоя от трите възможни награди, според броя на събраните печати

Прочетете още >>

От 16:30, аудитория 130, Вечер на химията с Корпуса за бързо гърмене - Забавни опити с огън и жупел, космически студ, гейзери от пяна и други цветни изненади.

 

ОЧАКВАМЕ ВИ!

 

За повече информация:

гл. ас. д-р Цветомил Войславов тел: 02/8161 277 e-mail: ahcv@chem.uni-sofia.bg
доц. д-р Валя Николова тел: 02/8161 353 e-mail: ohtvd@chem.uni-sofia.bg