Начало

   

Новини и събития

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ инициира подготовката на Национална научна програма „Космос“

Научноизследователски колективи от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, други висши училища в страната и Българската академия на науките (БАН) готвят с общи усилия Национална научна програма в областта на космическите изследвания. Според учените това е твърде необходим финансов инструмент, който да вдъхне жизнеспособност на сектора.

XIII Паневропейски конгрес по международни отношения „Век показано и разказано: видяно и невидяно в международните отношения“

От 11 до 14 септември 2019 г. Софийският университет „Св. Климент Охридски“ е домакин на XIII Паневропейски конгрес по международни изследвания на Европейската асоциация за международни изследвания. Конгресът се провежда под мотото: „Век показано и разказано: видяно и невидяно в международните отношения“ и предлага форум за дискусия по широк спектър проблеми в съвременните международни отношения, организирани в 50 секции с повече от 1000 участници от страни-членки на Европейския съюз, САЩ, Русия и други региони.

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ е домакин на трета работна среща на екипа по проект УНИТе

Във Факултета по математика и информатика на Софийския университет стартира планираната трета работна среща на екипа по проект УНИТе (Университети за наука, информатика и технологии в е-обществото, BG05M2OP001-1.001-0004).

Всички новини
КАНДИДАТСТУДЕНТСКА КАМПАНИЯ 2019

ДОПЪЛНИТЕЛЕН ПРИЕМ

Творчески дом Китен