Начало / Университетът / Департаменти / Департамент по спорт

   
sport-baner

 

ОНЛАЙН ЗАПИСВАНЕТО ЗА СПОРТ ПРЕЗ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА СТАРТИРА НА 02.10.2019 Г. ОТ 07.00 Ч.

СИСТЕМАТА ВЕЧЕ РАБОТИ!

ЗАПИСВАНЕТО СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ЧРЕЗ НАСТОЛЕН КОМПЮТЪР САМО КАТО ВЪВЕЖДАТЕ СВОИТЕ ДАННИ НА КИРИЛИЦА. АКО НЕ СТЕ УСПЯЛИ ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ, МОЛЯ НАПРАВЕТЕ ГО НА МЯСТО В БАЗАТА ПО СПОРТ!

НАЧАЛО НА ЧАСОВЕТЕ - 07.10.2019 Г.

 

Департаментът по спорт на Софийския университет предлага на студентите, преподавателите и служителите голям избор от спортни дисциплини с цел подобряване на физическото и психическото им здраве и изграждане на необходимите навици за водене на пълноценен живот, подобряване на настроението и самочувствието.

Департаментът по спорт е създаден през 1949 г., като в началото в него работят само пет преподавателя, които обучават студентите в дисциплините плуване, гимнастика и лека атлетика. Тридесет години по-късно, през 1979 г., в Департамента вече работят 25 човека, отлични специалисти в различни видове спорт като: баскетбол, волейбол, тенис, фектовка, футбол, джудо и ски. Последователно, като вследствие на увеличения брой студенти и в съответствие с техните предпочитания вече се предлагат и модерни спортове като аеробика, каланетика, фитнес, туризъм, спортно катерене, бойни спортове, тенис на маса, лека атлетика и кондиционна подготовка, спортни танци и др.

През 1963 започва да се предлага и кинезитерапия на студентите със здравословни проблеми. През 1984 се създава Център по кинезитерапия.

За студентите

Учебната дейност по спорт на студентите се провежда в зависимост от техните спортни интереси и осигурената материална база. Учебните групи включват занимания по следните спортни дисциплини:...

Всички новини За студентите

Дейности на Департамента по спорт:

 

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

За контакти

Адрес: 1504 София

бул. "Цар Освободител" 15, стая 120

 

Телефони:

Инспектори : 02/944 27 49; 9308 (в. 435)

Директор : 02/944 33 818