Начало / Университетът / Факултети / Факултет по химия и фармация / Новини

   
 
https___cdn.evbuc.com_images_274850759_160728111852_1_original

Кръгла маса на тема "Въздействието на емисиите на парникови газове върху селскостопанството и хранително-вкусовия сектор" - 18.05.2022 г., Аула на Биологически факултет на СУ

Клийнтех България, Аграрен Университет Пловдив и Софийски Университет „Св. Климент Охридски“, в качеството си на Хъб мениджър на EIT Food за България, проведоха кръгла маса на тема „Въздействието на емисиите на парникови газове върху селскостопанството и хранително-вкусовия сектор“.

Ден на отворените врати във Факултета по химия и фармация – 10.05.2022 г.

Факултетът по химия и фармация на СУ „Св. Климент Охридски“, за поредна година ще отвори вратите си за всички, които искат да се докоснат до магията на чистата наука. Елате, за да споделим незабравими мигове, изпълнени с много демонстрации и полезна информация, ще видите най-модерната апаратура и методите, с които надникваме в света на химичните елементи и съединения, ще се срещнете и разговаряте със своите бъдещи преподаватели и колеги.

XX-та Национална конференция по химия за студенти и докторанти

На 18, 19 и 20 май 2022 г. във Факултета по химия и фармация на СУ „Св. Климент Охридски“ се проведе XX Национална конференция по химия за студенти и докторанти. Тя бе открита на 18.05.2022 г. от декана на Факултета по химия и фармация - чл. кор. проф. дхн Тони Спасов, проф. д-р Юри Кълвачев и председателя на организационния комитет проф. дхн Георги Вайсилов, а откриващата лекция бе изнесена от проф. д-р Васил Атанасов.

no-image-available-icon

Онлайн лекция на тема: "Умения за популяризиране на научни изследвания" в рамките на проекта EXTREME

На 22.02.2022 г. от 14 часа в платформата Microsoft Teams ще бъде проведена онлайн лекция на тема: "Умения за популяризиране на научни изследвания", представена от д-р Савина Кирилова, Факултет по химия и фармация, СУ “Св. Кл. Охридски“.

Връзката към лекцията е свободна и всички желаещи да присъстват могат да се присъединят.