Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Студенти от University of Groningen посетиха Стопанския факултет, енергийната магистратура и гост-лекция на Боян Рашев за кръговата икономика

   

23.04.2019

 

 

В Деня на Земята, 22 април, група студенти от икономическия факултет в Университета на Грьонинген в Нидерландия посети Стопанския факултет и колегите си от програмата „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“. Нидерландските студенти и техните преподаватели – проф. Ян Райзебос и инж. Хилберт Рейн, са на посещение в България като част от учебния си проект “Circular Economy and its sub processes: Product Design, Remanufacturing & Production, Distribution, Recycling & Waste Management, Waste Collection, Consumption & Use”.

 

1

 

Част от програмата им бе и посещение на гост-лекция на Боян Рашев, управляващ партньор в denskstatt България, на тема “Implementation of Circular Economy – Challenges, Risks and Opportunities. Групата бе посрещната от Декана на Стопанския факултет доц. д-р Теодор Седларски и от зам.-декана доц. д-р Атанас Георгиев, който е и ръководител на енергийната магистратура във факултета.

Представителите на двата университета обсъдиха възможности за обмен на преподаватели и студенти, както и за други съвместни проекти в областта на кръговата икономика и икономика на енергетиката.

 

2

 

Лекцията на Боян Рашев представи добри практики и казуси от реалната бизнес среда – примери за различни проекти и индустрии.

3