Начало / Новини / Новини и събития / „Вятър, вода, камък“ – изложба на доц. Снежина Бисерова

   
 „Вятър, вода, камък“ – изложба на доц. Снежина Бисерова

На 4 юли 2023 г. в галерия „Сан Стефано“ в София беше открита изложбата „Вятър, вода, камък“ /”Wind, Water, Stone”/ на доц. д-р Снежина Бисерова от Катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по науки за образованието и изкуствата. Изложбата включва графични творби и арт книги и може да бъде разгледана до 25 юли 2023 г.

Снежина Бисерова е художник с 35-годишно присъствие на българската и международната арт сцена, която носи ярък, разпознаваем художествен език. Тя участва в множество национални и международни изложби и е награждавана многократно за работата си. Основен фокус и интерес за нея е графиката – традиционна и дигитална, а през последните няколко години – и арт книгата.

1-1.Snezhina Biserova_OPENING

Снежина Бисерова – откриване на изложбата „Вятър, вода, камък“

Настоящата изложба на Снежина Бисерова включва 33 графики на художничката от последните 4 години – прецизна селекция на непоказвани до момента работи от нейни големи графични цикли, каквито са „Натура сакра“ и „Камъни“, както и съвсем новите серии „Де-конструкт“ и „Wind, Water, Stone“ – 6 графични листа, изпълнени в техника акватинта и едноименната графична инсталация от 16 силиграфии – своеобразен акцент в експозицията.

1-7.Snezhina Biserova_NATURA SACRA_Series

Снежина Бисерова – “NATURA SACRA”, дигитална графика, 2021

Представени са и 2 арт книги и едно библиофилско издание, посветено на поезията на мексиканския писател-нобелист Октавио Пас.

1-2.Snezhina Biserova_WindWaterStone_ Graphic instalation_Siligraphy_2023

Снежина Бисерова – „Вятър, вода, камък“ – графична инсталация, силиграфия, 2023

1-4.Snezhina Biserova_DE-CONSTRUCT_ series_2023

Снежина Бисерова – серия „Де-Конструкт“, дигитална графика, 2023