Начало / Новини / Новини и събития / Студенти от специалност "Музикални медийни технологии и тонрежисура" се срещнаха с Джон Кривит от колежа Emerson

   
Студенти от специалност "Музикални медийни технологии и тонрежисура" се срещнаха с Джон Кривит от колежа Emerson

На 9 май 2023 г. в Софийския университет "Св. Климент Охридски" се проведе среща на студентите от специалност "Музикални медийни технологии и тонрежисура" с Джон Кривит - професор в частния колеж Emerson(Бостън, Масачузетс) и бивш председател на Audio Engineering Society (AES).

Джон Кривит обсъди със студентите и преподавателите музикалните методи и тенденции в звукотехниката, връщайки се 100 години назад и оставяйки място за дискусия относно тези, с които ни предстои да се сблъскаме в бъдещето. Познанията на Джон Кривит в сферата на системите, използващи изкуствен интелект, създадоха поле за изказ за всички присъстващи.

1-12

Джон Кривит показа демонстрация, проведена на водена от него конференция, проследяваща процеса на записването и възпроизвеждането на музика от фонограф директно пред публика.

Професорът представи Facebook групата Hey Audio Students, в която той самият е много активен. Групата предлага отговори на множество актуални въпроси, както и новини, вълнуващи аудио обществото, включително обяви за отворени работни позиции по цял свят.

1-11

След срещата, Джон Кривит публикува в собствената си Facebook страница коментар, в който изразява впечатлението от преподавателите и студентите: "Каква невероятна група студенти, които имат голям късмет да имат толкова брилянтни, мили и далновидно мислещи преподаватели".

1-13