Начало / Новини / Новини и събития / С изпит по география и с изпити-събеседване за специалности „Изобразително изкуство“ и „Графичен дизайн“ продължава втората кандидатстудентска сесия

   
С изпит по география и с изпити-събеседване за специалности „Изобразително изкуство“ и „Графичен дизайн“ продължава втората кандидатстудентска сесия

В 9.00 ч. в 292 аудитория стартира кандидатстудентският изпит по география. За полагането му днес са подадени 65 заявления. Кандидат-студент изтегли вариант № 7 на теста.

Кандидатите бяха поздравени от заместник-ректора на Софийския университет доц. Анета Антонова и председателя на изпитната комисия доц. Георги Бърдаров – заместник-декан на Геолого-географския факултет на Алма матер. Те приветстваха всички с „Добре дошли“ и им пожелаха да бъдат спокойни, за да покажат знанията си и през октомври да ги посрещнат като студенти в Софийския университет.

1-1

Успешното полагане на конкурсния изпит по география е условие за прием в следните специалности: „Политология“; „Библиотечно-информационни науки“; „Публични информационни системи“; „География“; „Геология“; „Регионално развитие и политика“; „География и английски език“; „Геопространствени системи и технологии“; „Геология и проучване на природни ресурси“.

С успешно издържани изпити по география и с изпит по английски, немски, френски или италиански език може да се кандидатства за специалност „Туризъм“.

За специалност „Климатични промени и управление (на английски език)“ може да се кандидатства с успешно издържани изпити по география и по английски език.

2-2

В 9.00 ч. в 255 аудитория бе поставено и началото и на изпита-събеседване за специалностите „Изобразително изкуство“ и „Графичен дизайн“, за които заявление са подали 155 души. Те бяха поздравени от заместник-ректора на Софийския университет доц. Анета Антонова и декана на Факултета по науки за образованието и изкуствата проф. Милен Замфиров, които пожелаха успех на кандидатите.